Krátkodobá strategie

Co očekávám od intradenní strategie?

19 července, 2018

Jaké mám očekávání ohledně své intradenní tradingové strategie? Aneb začínám jeden ze základních střípků budoucího portfolia…

Od začátku června, kdy jsem dodělal svůj blog, jsem se zaměřil na zaznamenávání obchodů u své intradenní strategie. Průběh této strategie chci v budoucnu publikovat zde na svém blogu.

Intradenní strategie

Už nějakou dobu si hraji a testuji s určitým druhem strategie, kterou chci jako první začlenit do svého portfolia.

Jde o intradenní diskréční přístup (analyzuji trhy a obchody zadávám ručně). Obchoduji futures trhy, kopírující americké hlavní indexů S&P 500, NASDAQ 100, Dow Jones 30 a Russel 2000, tedy ES, NQ, YM a RTY.

Očekávání, aneb k velkým výsledkům po malých krocích

Jako základní bod, od kterého se chci odpíchnout, je stabilní počet obchodů. Při papertradování se mi stávalo, že po nevydařených obchodech jsem naskakoval do situací, které se neshodovaly s předem připraveným obchodním plánem. A třeba po sérii správně exekuovaných obchodů, které generovaly lehčí zisk, přišla euforie, že to opravdu funguje, která způsobila sérii zbrklých obchodů. Tyto obchody následně způsobily ztráty a pokusy o další a další zbrklé obchody, kterými bych tuhle zbrklou ztrátu nahradil. Bohužel realita v tomhle případě je vždy neúprosná. Tyto pokusy o rychlé dohnání ztráty způsobily spíše prohloubení ztrát.

Větší výkyvy v equity či v rozložení ziskových vs. ztrátových obchodů působí hodně na psychiku při obchodování. A je jedno jestli je ten výkyv do ztráty nebo do zisku. Stabilita a stabilní počet obchodů mi přinese zklidnění a správné rozhodování. Beru to jako základní kámen ziskového obchodování.

You Might Also Like