Krátkodobá strategie, OrderFlow, Portfolio, Psychologie, Trading

IBR – intradenní obchodní setup

15 prosince, 2019

Jeden z intradenních obchodních setupů, na které čekám pro svůj vstup do trhu, je test úrovní Initial Balance Range. Jde o úrovně na které čeká spousta obchodníků a automatických systémů. Po jejich testu pak vzniká likvidita, která se dá dobře sledovat a využít k obchodům s větším potenciálem zisku k podstoupenému riziku.

Initial Balance Range – jeden z obchodních setupů, které obchoduji.

IBR úrovně jsou High a Low první hodiny obchodování po otevření trhu. Fungují během celého dne jako Supportní/Resistentní úrovně, které se rozhodně dají obchodovat s nížším rizikem a vyšším potenciálem profitu.

Pro příklad zde uvádím 30minutový graf futures trhu ZN (trh 10-letých US dluhopisů). Jde o velmi likvidní trh. Lze si všimnout, kolik 30min. cenových úseček se zaráží o cenové hladiny High a Low první hodiny obchodování. Otevření trhu amerických dluhopisů bývá každý den v 8:20(EST – New York časové pásmo) a Initial Balance Range se teda vytvoří z High a Low z času od 8:20:00 do 9:19:59.

30 minutový graf trhu ZN (10-year US treasury bonds). Initial Balance Range je zobrazena pomocí šedých linií. Během zbytku obchodní seance fungují tyto úrovně jako S/R oblasti. Cena má tendenci je testovat a zarážet se o ně, zpomalit, nebo otáčet se na nich.

Příležitostí ke vstupu je každý den vcelku hodně. A když si uvědomím, že každá svíce má vlastně 30minut a kolik svící má tendenci reagovat, stačí si vybírat jen silné situace. Otázka zní jak poznat, zda jít long nebo short, jestli se na této úrovni trh právě zastaví, nebo to bude spíše průraz. A jak poznám, že jde o silnou situaci? To už ale zabíhám do jiných komponent mého obchodního systému…

You Might Also Like